H&L Accountants & Belastingadviseurs

Accountants & Belastingadviseurs

WE GAAN

Uw situatie

Casus: Het anders benaderen van een navordering

H&L denkt graag mee over de beste oplossing voor uw probleem. Dit doen we op een persoonlijke en inhoudelijke manier, waarbij we uw bedrijf net zo goed willen leren kennen als u dat doet. Hieronder staat een voorbeeld van wat onze benadering kan bijdragen.

Bij deze klant waren door de Belastingdienst forse navorderingen opgelegd naar aanleiding van een bij de klant ingesteld boekenonderzoek. De toenmalige adviseur wilde middels een lumpsum-betaling een deal sluiten met de Belastingdienst. De Belastingdienst wenste niet akkoord te gaan met deze betaling en gaf aan dat de ingediende bezwaarschriften afgewezen zouden worden.

De klant heeft zich bij ons gemeld met de vraag of wij niet een keer naar de navorderingen konden kijken. Wij hebben deze opdracht aanvaard en zijn vervolgens inhoudelijk met de Inspecteur in gesprek gegaan. Na een aantal gesprekken met de Inspecteur waarbij wij een aantal fiscaal technische, controle technische en bedrijfseconomische argumenten hebben gebruikt, heeft de Inspecteur toch gemeend om de navorderingen terug te draaien. Prettige bijkomstigheid voor de klant was dat de navorderingen die over bleven in totaal nog aanzienlijk minder waren dan de lumpsum-betaling die de vorige adviseur aangeboden had.

De klant is inmiddels reeds een groot aantal jaren een tevreden klant bij ons kantoor.