Alwin de Bont - De Bont Elektrotechniek

Mede dankzij de HR-dienstverlening van H&L kan ons bedrijf groeien

“We willen met ons bedrijf steeds meer digitaliseren en automatiseren. Omdat onze vorige accountant niet aan die behoefte kon voldoen, zochten we naar een nieuwe, meer vooruitstrevende partner. Niet alleen voor accountancy, maar ook voor de ondersteuning in de HR-zaken die we graag wilden uitbesteden. We kwamen al snel uit bij H&L Accountants & Belastingadviseurs."

Eén van de redenen dat we hebben gekozen voor H&L is het feit dat de schaalgrootte van het kantoor bij ons past. Het bedrijf is niet klein, maar zeker ook niet te groot. Waar je bij een groot accountantskantoor al snel een nummer bent, voel ik me bij H&L een klant; een persoon. Ik heb twee contactpersonen, Richard Wildhagen voor mijn financiële zaken en Robin van Helden voor de HR-zaken en dat is heel prettig. De lijnen zijn kort en als ik iets wil bespreken, kan ik vaak dezelfde dag nog langskomen bij H&L.

Inzicht en eenvoud
Met het online dashboard Visionplanner worden al onze cijfers gevisualiseerd en dat geeft heel veel inzicht. Daarnaast hebben we voor de salarisadministratie de applicatie NMBRS. Dat maakt het werk van onze administratief medewerkster op dat gebied een stuk eenvoudiger: zij levert de gegevens aan en H&L zorgt ervoor dat alles goed wordt doorgevoerd en uitbetaald. Dat werkt heel gemakkelijk. En als er een keer iets is, hoeft ze maar één keer te bellen en het wordt opgelost. Ook vragen over bijvoorbeeld welke vergoedingen aan werknemers belast of onbelast uitbetaald kunnen worden en wat dit betekent voor de werkkostenregeling, kunnen we aan H&L voorleggen.

“Arbeidsrecht is echt een vak apart.”

Arbeidsrecht
Toen we net met H&L samenwerkten, hebben we samen met hen onze arbeidsovereenkomsten tegen het licht gehouden. Die waren niet meer van deze tijd; er waren in de loop der jaren nogal wat veranderingen geweest in het arbeidsrecht en Robin heeft ervoor gezorgd dat onze overeenkomsten weer voldoen aan de huidige normen. Arbeidsrecht is een vak apart en het is fijn dat we kunnen vertrouwen op de expertise van H&L. Ook het salarishuis staat nu helemaal goed. Iedereen is conform onze branche-CAO ingedeeld en het is duidelijk waar we een nieuwe medewerker moeten plaatsen.

Groei van het bedrijf
Ik wil het bedrijf graag laten groeien. Er is sprake van krapte op de arbeidsmarkt voor technisch personeel, maar wanneer je als bedrijf actief uitdraagt dat je wilt investeren in het vakmanschap van je medewerkers, kun je de juiste mensen uiteindelijk wel vinden. Wij hebben zelf bijvoorbeeld veel zij-instromers in dienst, die met een BBL-traject al werkend het vak leren. Om zulke trajecten in goede banen te leiden, moeten zaken als het indiensttredingsproces en het salarishuis wel goed geregeld zijn. Mede dankzij de HR-dienstverlening van H&L is dat bij ons zeker het geval. We kunnen een sollicitant snel een passend salarisaanbod en een kloppende arbeidsovereenkomst bieden. Dat helpt ons bij het realiseren van onze groei.”

Bekijk hier de 10 meestgestelde vragen bij het overstappen van accountant >