Jordy van Ginkel

Accountant

Jordy van Ginkel

“Nu ik mijn accountantstitel heb behaald, schuiven mijn werkzaamheden steeds meer op. Ik heb een eigen klantportefeuille, waarvoor ik steeds meer werkzaamheden zelf doe. De diversiteit van mijn werkzaamheden vind ik leuk. Nu stel ik de jaarrekeningen samen, doe de review en straks doe ik ook de bespreking erbij. Ik wil snel doorgroeien als accountant, waarbij ik een volwaardig gesprekpartner voor mijn klanten ben. 

Mijn keuze voor het vak is een logische geweest. Ik ben er eigenlijk zo ingerold. Ik was goed in bepaalde vakken en koos voor een opleiding die daarbij hoort. Bij accountancy moet je analyseren en adviseren, dat ligt mij het meest. De combinatie van cijfers en een gesprek vind ik leuk. Bij de kwartaalcijfers heb je bijvoorbeeld een adviserende rol, je bent dan een gesprekspartner om bepaalde zaken te verbeteren. 

Hiervoor heb ik bij een kleiner kantoor gewerkt. De charme daarvan is dat je meerdere werkzaamheden doet en dat je niet vastzit aan protocollen. De cultuur bij H&L Accountants & Belastingadviseurs is eigenlijk hetzelfde. Er was gelijk een match, met collega’s heb ik een goede klik. Daarbij speelt mee dat we in dezelfde levensfase zitten, waardoor het ook makkelijk communiceren is.”