Ingrid de Keyzer en Marc van Leijenhorst - JF Mode

We zitten altijd kort op de bal

"Herenmodezaak JF Mode is een begrip in Putte en ver daarbuiten. Ik ben 36 jaar geleden begonnen als weekendhulp in de winkel. Sindsdien ben ik er eigenlijk nooit meer weggegaan en samen met mijn man Marc heb ik in 2007 de herenmodezaak van JF Mode overgenomen. De andere winkels, zoals de dames- en de kindermodezaken, zijn nog in het bezit van de familie Freijser, die de winkel in de jaren veertig heeft opgericht,” vertelt Ingrid de Keyzer."

Anticyclisch investeren
Niet lang nadat we de winkel hadden overgenomen, brak de crisis uit. Daar zijn we zonder kleerscheuren uitgekomen, mede omdat we ervoor hebben gekozen om anticyclisch te investeren. Het pand naast het onze kwam namelijk plotseling vrij en dat hebben we bij onze winkel getrokken. De plannen waren er al, maar het was eigenlijk pas drie jaar later gepland. We wilden deze kans niet laten schieten. In de vrijgekomen ruimte zijn we een Hugo Boss-winkel gestart, een grote stap waarbij veel kwam kijken. H&L Accountants & Belastingadviseurs heeft ons toen heel goed bijgestaan op het juridische vlak. Op basis van de margeberekening die voor ons is uitgevoerd, zijn de contracten bijgestuurd. Op zulke momenten staat H&L altijd voor ons klaar en dat is prettig.

Kort op de bal zitten
Elke drie maanden zitten we met Danny Tak, onze adviseur bij H&L, om de tafel om de kwartaalcijfers te bespreken. Op die manier kunnen we korter op de bal spelen en kunnen we gemakkelijker bijsturen – als het nodig is. Wij vinden het belangrijk om niet stil te zitten, maar juist om te investeren zodat we onze marktpositie kunnen behouden. Zo zien onze klanten dat we in beweging zijn, en blijven ze voor ons kiezen. Als we grote ingrepen doen, bijvoorbeeld een verbouwing, toetsen we dat bij H&L. Maar we komen eigenlijk nooit voor verrassingen te staan, want we zitten zelf bovenop onze zaak en bovenop de financiële resultaten.

"We kunnen erop vertrouwen dat alles netjes is geregeld."

Salaris en pensioen
We hebben onze salarisadministratie uitbesteed aan H&L en we zijn blij dat we de volledige afhandeling aan hen kunnen overlaten. Onze winkel ligt op een paar meter van de Belgische grens en sommige van onze medewerkers zijn Vlaams. Dat brengt op bijvoorbeeld fiscaal gebied wat ingewikkelde zaken met zich mee. Bij H&L hebben ze de expertise in huis om dat in goede banen te leiden en dat is prettig. Daarnaast vinden we het fijn dat H&L ons ook adviseert over ons pensioen en over onze hypotheek. We hoeven niet wakker te liggen over ingewikkelde constructies, maar we kunnen erop kunnen vertrouwen dat alles netjes is geregeld. Dat brengt rust. Zo kunnen we ons volledig concentreren op ons bedrijf en op onze toekomstplannen.”

Bekijk hier de 10 meestgestelde vragen bij het overstappen van accountant >