Informatie en Communicatietechnologie

Als ICT-ondernemer weet u alles van de nieuwste technische ontwikkelingen, systeembeheer, databeveiliging en het ontwerpen van digitale infrastructuren. U streeft naar continuïteit van uw onderneming, in een branche die continu in beweging is en waarin krapte op de arbeidsmarkt slechts één van de vele vraagstukken is waarmee u te maken krijgt. H&L Accountants & Belastingadviseurs heeft veel ervaring binnen de ICT-sector en staat u terzijde bij actuele thema’s waar u als ondernemer tegenaan loopt. 

Cijfers zijn het startpunt
De kwartaal- en jaarcijfers van uw onderneming zijn voor H&L Accountants & Belastingadviseurs niet het eindproduct van de dienstverlening, maar juist een startpunt op basis waarvan u onderbouwde beslissingen kunt nemen. Onze experts zijn daarbij uw sparringpartner. Ze zijn niet alleen betrokken bij uw onderneming op het moment dat de jaarcijfers benodigd zijn, maar staan het hele jaar door voor u klaar met advies en ondersteuning. Zo houdt u de vinger aan de pols van uw onderneming en kunt u snel en Agile inspelen op ontwikkelingen in de markt.

ICT en arbeidsmarkt
Eén van de grootste uitdagingen waarvoor ICT-bedrijven zich geplaatst zien, is het vinden van voldoende gekwalificeerd personeel. Zoeken naar een goede professional met de juiste ervaring is als het zoeken naar een speld in een hooiberg. 

H&L Accountants & Belastingadviseurs beschikt over HR-experts die u kunnen adviseren over een goed arbeidsvoorwaardenpakket en over aantrekkelijke subsidiemogelijkheden voor het opleiden van nieuwe medewerkers via een BBL-traject. Daarnaast biedt H&L Accountants & Belastingadviseurs u volledige dienstverlening op HR-gebied, van het uitvoeren van de salarisadministratie tot het uit handen nemen van uw functioneringsgesprekken. 

Innovatie en investeren
Wat vandaag nog state-of-the-art is, is morgen achterhaald. Zeker in de ICT-branche gaan ontwikkelingen razendsnel en wilt u up-to-date blijven. Investeren en innoveren zijn de katalysator van het succes van uw onderneming. Het aantrekken van financiering hiervoor vanuit bancaire instellingen is echter lastig. H&L Accountants & Belastingadviseurs kan u helpen bij het zoeken naar reguliere en alternatieve vormen van financiering, bijvoorbeeld crowdfunding of subsidies. 

Fiscale zaken en ICT
H&L Accountants & Belastingadviseurs beschikt over een team van ervaren fiscalisten. Experts op het gebied van fiscale wetgeving in de ICT-sector, die u helpen bij het belastingtechnisch optimaal inrichten van uw onderneming. 

Kennis van ICT
Het team van H&L Accountants & Belastingadviseurs kijkt niet alleen naar vandaag, maar ook naar morgen. Ze kennen niet alleen de ICT-branche, maar ook uw bedrijf en uw ambities als ondernemer. Onze vaste accountant ondersteunt u met cijfermatig onderbouwde adviezen, op basis waarvan u beslissingen kunt nemen. Dát is de menselijke meerwaarde van een echte adviseur die u kent en die met u meegroeit.