Klantverhalen

H&L Accountants & Belastingadviseurs staat niet aan de zijlijn, maar kijkt samen met u naar de toekomst. Lees hier hoe ondernemers de dienstverlening van H&L Accountants & Belastingadviseurs ervaren. 

 • Robin Mol - Dynamico

  We komen nooit voor verrassingen te staan

  “Mijn zakenpartner Eva en ik zijn tien jaar geleden vanuit loondienst gestart met onze fysiotherapiepraktijk. Wat begon als een kleine praktijk met twee therapeuten is inmiddels uitgegroeid tot een fysiotherapie- en sportcentrum met 26 medewerkers in loondienst en vier ZZP’ers. Al sinds de start is H&L Accountants & Belastingadviseurs ons accountantskantoor."

 • Roel van Wamel - Zoom Advocatuur

  De lijnen zijn kort. Dat is erg prettig.

  “Vanaf het moment dat ik eind jaren ‘90 mijn intrede deed in een maatschap van advocaten, doe ik zaken met de fiscale afdeling van H&L. Zij behartigen mijn zakelijke en privébelastingzaken. Toen ik vervolgens in 2014 uit de maatschap stapte en mij aansloot bij ZOOM Advocatuur is deze situatie gecontinueerd. Alle dienstverlening op het gebied van belastingen en accountancy is bij H&L ondergebracht."

 • Ingrid de Keyzer en Marc van Leijenhorst - JF Mode

  We zitten altijd kort op de bal

  "Herenmodezaak JF Mode is een begrip in Putte en ver daarbuiten. Ik ben 36 jaar geleden begonnen als weekendhulp in de winkel. Sindsdien ben ik er eigenlijk nooit meer weggegaan en samen met mijn man Marc heb ik in 2007 de herenmodezaak van JF Mode overgenomen. De andere winkels, zoals de dames- en de kindermodezaken, zijn nog in het bezit van de familie Freijser, die de winkel in de jaren veertig heeft opgericht,” vertelt Ingrid de Keyzer."

 • Pierre Sikking - Bike Totaal Van Hulst

  We werken heel pragmatisch samen

  “Van oudsher maakten we al gebruik van een accountant. Het was een kantoor dat hier in de buurt zit en wij werkten op ‘de oude manier’. Dat wil zeggen: aan het eind van het jaar ging onze administratie hun kant op, daarna werd de jaarrekening gemaakt."

 • Marco en Lucienne Kristalijn - Jan de Jonge Fietsen

  De meerwaarde van H&L is groter

  “In 2011 hebben we de winkel van Jan de Jonge in de historische binnenstad van Zierikzee overgenomen. We hadden allebei geen verleden als ondernemer, dus we hadden toen nog geen accountant. Tijdens de overname kwamen we natuurlijk in contact met de accountant van Jan de Jonge. Hij was zoals je het noemt ‘de standaard lokale accountant’, maar hij heeft ons perfect geholpen bij de overname."

 • Rick Kemps - Kemps Bike Totaal

  Ze maken waar wat ze beloven

  Toen ik bij mijn vader in de zaak kwam, hadden we een accountant in Den Bosch.  Mijn vader kreeg altijd de cijfers van twee jaar geleden, in de vorm van het jaarverslag. Daar zat dan een mooi hoesje omheen. Vroeger was dat prima, maar onze winkel groeide door."

 • Edwin van Ekeris - Van Ekeris Tweewielers

  Veel meer inzicht waar ik mee bezig ben

  “Eerst bestuurde ik mijn winkel vooral op mijn onderbuikgevoel. Maar nu ben ik bezig met het analyseren van al onze bedrijfsonderdelen. Daarbij draai ik aan de verschillende knoppen om onze omzet en het rendement te verhogen. Het inzicht hiervoor? Dat krijg ik door de samenwerking met H&L, door zelf meer bewustwording te krijgen en door ons te spiegelen aan andere tweewielerwinkels.”

 • Jan Bond - Ton Koning Tweewielers

  Meer inzicht met minder werk

  "Voor onze administratie hebben we twee ochtenden een collega die meehelpt bij de boekhouding. Ik bemoei mij daar intensief mee. Toen ik in het bedrijf kwam, wilde ik ook daarin weten wat er speelde en hoe het ging. Na een tijdje stelden wij onszelf de vraag of de financiële administratie wel was ingericht zoals we dat wilden."

 • Linda en Gert Mossink - Bike Totaal Mossink Fietsen

  “We spelen nu veel korter op de bal”

  “Ik hoef mij niet druk te maken over financiële zaken, want bij H&L hebben ze een heel proactieve houding” vertelt Linda Mossink over haar ervaringen met H&L Accountants en Belastingadviseurs. “Zij nemen initiatief, bijvoorbeeld wanneer regels of wetten veranderen. Dan krijgen we een berichtje of een telefoontje van ze. En daarbij: ze hebben feeling met de tweewielerbranche.”

 • Fabian en Mar van Aalsburg - Van Houwelingen Tweewielers in Arkel

  “Ons omzetdoel haalden we twee jaar eerder”

  “In het voorjaar van 2022 zijn we verhuisd naar een veel grotere ruimte op een andere locatie”, zeggen Fabian en Mar van Aalsburg van Van Houwelingen Tweewielers in Arkel. “Daarbij zijn we van 550 naar 1.200 vierkante meter gegaan. Samen met H&L hebben we daarvoor veel geregeld.”