René en Daniëlle van Bilsen - Bike Totaal Tweewielerspecialist René van Linden Oisterwijk

“Overleggen op ondernemersniveau”

“De sturing die H&L Accountants en Belastingadviseurs ons geeft is heel anders dan die van een administratiekantoor. H&L doet dit op accountantsniveau, waarbij we overleggen op ondernemersniveau. Zij kennen onze achtergrond, weten wat wij met ons bedrijf willen. Daarbij is het fijn dat ze onze branche goed begrijpen.”

"We zijn aangesloten bij Bike Totaal waardoor we in contact kwamen met H&L Accountants en Belastingadviseurs. Dat is al heel wat jaren geleden. Hun kennis van de tweewielerbranche en de H&L Benchmark spraken ons aan. Voorheen zaten we met onze boekhouding bij een administratiekantoor, maar onze winkel werd steeds groter. We hadden behoefte aan meer advies en ondersteuning.”

Ander soort gesprekken
“Gesprekken voeren we natuurlijk ook met Bike Totaal, maar die verschillen met die van H&L”, zegt Daniëlle van Bilsen. “Met Bike Totaal praten we vooral over commerciële onderwerpen, met H&L hebben we het over financiële zaken en op ondernemersniveau. Het is altijd positief als iemand met een afstand tot je bedrijf meekijkt en adviseert. Die andere kijk op je bedrijf, ik noem het de accountantsmanier, daarover zijn we soms verbaasd. Dat doen ze met cijfermatige inzichten en bijbehorende adviezen. Zo’n frisse blik is waardevol. Met hun adviezen kun je als ondernemer doen wat je wilt, waarbij wij openstaan voor veranderingen en keuzes durven te maken.” 

Het is altijd positief als iemand met een afstand tot je bedrijf meekijkt en adviseert.

Bij keuze rechtsvorm en bedrijfsoverdracht
Ook bij de keuze voor onze rechtsvorm hebben zij een grote rol gespeeld, vertelt René van Bilsen. “Omdat we grote stappen met onze winkel hebben gemaakt, hebben zij doorlopend gemonitord wat op dat moment de meest geschikte rechtsvorm voor ons bedrijf was. Als ondernemer weet je dat zelf niet. Zij gaven het juiste moment voor een andere keuze aan. Achteraf bleek het de juiste beslissing te zijn.”

De winkel in Oisterwijk is vernoemd naar opa René van Linden. Daniëlle van Bilsen is ervan overtuigd dat de bedrijfsoverdracht met haar schoonmoeder zonder H&L niet was gelukt.  “Als hun fiscalist iets zegt, dan is dat voor haar de waarheid. Het geeft aan hoe dicht bij de mensen van H&L bij een ondernemer staan. Het contact is heel persoonlijk.”

Ook bij de salarisadministratie maakt Van Bilsen gebruik van de diensten ondersteuning vanuit H&L. “De salarissen staan altijd op tijd klaar. Het enige waar ik tegenaan loop is het insturen van gegevens voor externen. Het zijn de niet-normale werkzaamheden, zoals verslaggeving die wat langer kunnen duren. Maar daar heb ik begrip voor, zoiets gebeurt ook wel eens in ons bedrijf.”