Roel van Wamel - Zoom Advocatuur

De lijnen zijn kort. Dat is erg prettig.

“Vanaf het moment dat ik eind jaren ‘90 mijn intrede deed in een maatschap van advocaten, doe ik zaken met de fiscale afdeling van H&L. Zij behartigen mijn zakelijke en privébelastingzaken. Toen ik vervolgens in 2014 uit de maatschap stapte en mij aansloot bij ZOOM Advocatuur is deze situatie gecontinueerd. Alle dienstverlening op het gebied van belastingen en accountancy is bij H&L ondergebracht."

Ten tijde van mijn intrede in de maatschap indertijd heeft Ad mij heel bekwaam geadviseerd over zaken als de kapitaalinbreng die hoort bij het toetreden tot een maatschap en alle fiscale zaken die daarbij komen kijken. In de jaren die volgden is dat niet anders geweest. Bij mijn ontvlechting uit de maatschap, een jaar of vijftien later heeft hij mij wederom bijzonder goed bijgestaan. Ad, maar eigenlijk H&L als kantoor, heeft echt het verschil weten te maken in dat proces. H&L zorgde ervoor dat de financiële situatie helder in beeld kwam. Ik heb in die periode veel steun gehad aan de betrokkenheid en de dienstverlening van H&L Accountants & Belastingadviseurs.

Kwartaalcijfers en BTW
Ook bij mijn toetreding tot het samenwerkingsverband van ZOOM Advocatuur bleek de expertise van H&L van grote waarde. ZOOM Advocatuur is een samenwerking van zelfstandige advocaten. De Belastingdienst ziet  ZOOM Advocatuur als één organisatie, bijvoorbeeld voor de BTW-aangifte. De formaliteiten die daarvoor nodig zijn, heeft H&L ons uit handen genomen. Bovendien wordt elk kwartaal de BTW-aangifte verzorgd en krijgen wij kwartaalcijfers. We zien H&L Accountants & Belastingadviseurs echt als een sparringpartner. Op het moment dat wij vragen hebben, denken de medewerkers bij H&L goed met ons mee.

“De betrokkenheid is groot”

Korte lijnen
Wat ik erg prettig vind aan mijn samenwerking met H&L Accountants & Belastingadviseurs is dat de lijnen kort zijn. Han Hoendervangers is voor ons eindverantwoordelijk, maar wanneer ik een vraag heb - over bijvoorbeeld de BTW - weet ik wie ik kan bellen op de afdeling Fiscaal Advies en word ik snel geholpen. De afhandeling is altijd vlot.

Branchekennis
Als advocaat moet je voldoen aan specifieke eisen die de Nederlandse Orde van Advocaten stelt, zoals op het punt van onafhankelijkheid en vertrouwelijkheid. H&L heeft kennis over de branche van de advocatuur. Dat komt vermoedelijk deels omdat ook de accountancy te maken heeft met heel specifieke regels en wetgeving op het gebied van vertrouwelijkheid, maar ik denk dat ook een oprechte interesse in de klanten en in hun branches meespeelt. De betrokkenheid is groot.”

Bekijk hier de 10 meestgestelde vragen bij het overstappen van accountant >