Robin Mol - Dynamico

We komen nooit voor verrassingen te staan

“Mijn zakenpartner Eva en ik zijn tien jaar geleden vanuit loondienst gestart met onze fysiotherapiepraktijk. Wat begon als een kleine praktijk met twee therapeuten is inmiddels uitgegroeid tot een fysiotherapie- en sportcentrum met 26 medewerkers in loondienst en vier ZZP’ers. Al sinds de start is H&L Accountants & Belastingadviseurs ons accountantskantoor."

"Als fysiotherapeut word je opgeleid tot zorgverlener, niet per definitie tot ondernemer. Het eerste personeelslid dat we aan hebben genomen, was dan ook een administratief medewerker, want daar hadden we beiden geen verstand van. Inmiddels is die kennis er natuurlijk wel en kunnen we onze jaarrekening ook zelf lezen. Maar met name in de beginjaren kregen we veel begeleiding van H&L. Ze keken mee met onze cijfers en gaven ons goede adviezen. Zeker in het begin was het prettig om te kunnen vertrouwen op de cijfermatige expertise van H&L, maar ook nu is het nog fijn om samen te overleggen zodat we goed gefundeerde besluiten kunnen nemen. Ze kennen de gezondheidszorg en kunnen dus op basis van hun ervaring daarin adviseren. 

Nieuw pand
Een aantal jaar geleden merkten we dat we in het pand waarin we gevestigd waren, uit ons jasje aan het groeien waren. We waren ons aan het bezinnen over hoe we verder zouden gaan en toen kwam het initiatief voor een nieuw gezondheidscentrum in Rucphen op ons pad. De gemeente zocht een partner om dat samen met hen op te zetten en wij hebben onze interesse daarin meteen kenbaar gemaakt. in 2017 zijn we naar deze locatie verhuisd, hier hebben we veel meer mogelijkheden dan we in ons oude pand hadden. Zo zijn de trainingsfaciliteiten flink uitgebreid en is de fitnesstak van onze praktijk gegroeid van 80 naar ruim 500 leden. Tijdens dit hele proces heeft H&L ons als een sparringpartner bijgestaan met advies. Wat heb je nodig om te kunnen groeien? Welke partners heb je daarbij nodig? Wat voor gevolgen heeft het als je deze beslissing neemt? Op basis van de cijfermatige onderbouwing van H&L konden we de juiste keuzes maken.

"Dankzij het inzicht kunnen we focussen op onze onderneming”

Satellietvestigingen
Naast onze hoofdvestiging hebben we ook een satellietvestiging in Zevenbergen. Bij het nemen van besluiten over het openen of, zoals we onlangs hebben gedaan, weer sluiten van zo’n vestiging helpt het inzicht dat H&L ons geeft. We weten precies wat er nodig is om een vestiging rendabel te maken en te houden en kunnen zo gefundeerde beslissingen nemen.

Altijd inzicht
Wat ik fijn vind aan H&L is dat alles altijd klopt. Wij hebben ervoor gekozen om niet ieder kwartaal, maar elk halfjaar de cijfers te ontvangen en deze met onze adviseur te bespreken. Daardoor komen we nooit voor verrassingen te staan. H&L regelt ook privé onze pensioenen en belastingaangiftes en ook daar hebben we zelf geen omkijken naar. Het klopt altijd en we hoeven ons geen zorgen te maken over onze financiële zaken. Dat geeft ons de rust om te focussen op onze onderneming.”

Bekijk hier de 10 meestgestelde vragen bij het overstappen van accountant >