
Thijmen van Gorkum - Restaurant Bravoure
H&L is voor mij ook een sparringpartner
In totaal heeft horecaondernemer Thijmen van Gorkum vier horecazaken, waaronder een studentencafé, een steak-restaurant en twee Italiaanse restaurants. “Ieder bedrijf is uniek. Het laatste restaurant hebben we samen met twee medewerkers geopend. Ik ben ondernemend, ja. Ik kijk waar de behoefte in de markt is en probeer daar business omheen te bouwen. Daarbij ga ik graag uit eten – om te kijken hoe een ander het doet."
“Ons eerste restaurant runde ik samen met mijn schoonvader, dat heb ik later van hem overgenomen. Hij zat destijds bij een ander accountantskantoor. Ik had toen al contact met Cornald Heijligers van H&L Accountants en Belastingadviseurs, hij adviseerde mij bij de overname. Daarna zijn zij onze vast partner geworden, waarbij H&L alle fiscaliteiten, accountancydiensten en de salarisadministratie voor ons verzorgt.”
In totaal heeft Van Gorkum momenteel bijna honderd parttimers en een kleine twintig fulltimers in dienst. “Dat is een hele verantwoording, waarbij we mensen in dienst hebben die al lang bij ons in dienst zijn. Sinds de coronaperiode hebben we meer zaken gedigitaliseerd, bijvoorbeeld de bezetting, het aantal uren en de weersvoorspelling. Daarnaast zijn we professioneler gaan werken door bijvoorbeeld budgetten te hanteren, zoals voor de marketing.”
“H&L helpt ons ook bij het begeleiden bij de aan- en de verkoop van bedrijven. Naast hun adviezen helpen ze mij ook bij de onderhandelingen. Cornald Heijligers is naast fiscalist ook een sparringpartner voor mij, zowel bij positieve als negatieve ideeën. Voor vrijwel alles wat in onze gedachten leeft, hebben we contact. Dat contact is heel laagdrempelig, het verloopt vaak via de app. En zodra ik er iets serieus gaat spelen, dan bel ik Cornald. Daarnaast spreken we op locatie af voor serieuze gesprekken, dat is naast onze jaarlijkse vaste belmomenten.”
“Een specifiek einddoel? Dat heb ik niet. Dat ligt aan de kansen die zich voordoen. Daarvoor ga ik af op mijn onderbuikgevoel. Is dat goed, dan ga ik kijken op de locatie. En overleg ik uiteraard met Cornald.”