Marco Polak (Partner/Accountant)

“Ik heb ruim 21 jaar bij een groot accountantskantoor gewerkt en heb me daar in de loop der jaren steeds meer ontwikkeld richting commercie en management. Dat was uitdagend, maar ik miste in deze functies de combinatie met het werken op operationeel niveau. Bij H&L Accountants & Belastingadviseurs is deze combinatie wel mogelijk. Bij een groot kantoor ontstaan al snel ‘hokjes’ en functioneren de verschillende disciplines vaak van elkaar gescheiden. Dat is binnen H&L Accountants & Belastingadviseurs niet het geval, waardoor je met een bredere scope naar een klant kunt kijken en van een compleet advies kunt voorzien."

"In mijn functie van manager-accountancy stuur ik mede een groep assistent-accountants aan, onder meer op het gebied van vaktechniek, opleiding en planning. Ook maak ik deel uit van de commissie Vaktechniek, die maandelijks bijeenkomt. We volgen de ontwikkelingen en verbeteringen op het gebied van bijvoorbeeld wetgeving, werkprocessen, PE-opleidingen en systemen op de voet en implementeren die in de organisatie.

De bedrijfscultuur binnen het hele bedrijf is professioneel, informeel en no-nonsense. Je kunt bij elke collega binnenlopen, ook bij de vennoten. Hard werken is hier niet onbekend, maar altijd met het oog op een juiste balans tussen werk en privé. Daarnaast worden er regelmatig leuke, sportieve activiteiten georganiseerd door de medewerkers, bijvoorbeeld de deelname aan een obstacle run. Maar wat we vooral niet mogen vergeten is het plezier maken met elkaar, want ook daar zijn wij goed in bij H&L. Die teamspirit, de passie voor ons vak, het dagelijks jezelf ontwikkelen en het doel om het optimale resultaat voor de klant te leveren, maken dat ik met heel veel plezier bij H&L Accountants & Belastingadviseurs werk."