Accountancy MKB

Fiscale optimalisatie

U wilt zoveel mogelijk profiteren van fiscale voordelen. Maar hoe weet u op welke voordelen u aanspraak kunt maken? De basis van de fiscale optimalisatie vormt uw persoonlijke situatie. Laat uw fiscale situatie in kaart brengen door de fiscalisten en accountants van H&L Accountants & Belastingadviseurs. Samen realiseren wij een zo laag mogelijke belastingdruk voor u én uw bedrijf.

Verlagen of spreiden belastingdruk
Bij fiscale optimalisatie wordt uw situatie beoordeeld en gezocht naar mogelijkheden om de belastingdruk op een correcte manier te verlagen of te spreiden over meerdere jaren. Uiteraard gebeurt dit binnen de kaders van de wetten en regels. In veel gevallen is een optimalisatie een onderdeel van het opstellen van een financiële planning. Maar ook bij het verzorgen van de fiscale aangiften beoordeelt H&L Accountants & Belastingadviseurs of de aangifte fiscaal wel optimaal is. Daarbij kijkt uw fiscalist niet alleen naar aftrekposten in uw aangifte inkomsten- en/of vennootschapsbelasting, maar ook naar de structuur van uw onderneming.

Optimale structuur
Een van de fiscalisten van H&L Accountants & Belastingadviseurs neemt de volledige structuur van uw bedrijf onder de loep en beoordeelt of deze wel de meest optimale en wenselijke is. Niet alleen vandaag, maar ook in de toekomst. Met name wanneer u richting de overdracht van uw onderneming gaat, kan een tijdige fiscale optimalisatie u een groot voordeel opleveren.

Fiscale zaken in het buitenland
Net als veel van haar cliënten is H&L Accountants & Belastingadviseurs gevestigd nabij de Belgische grens. Daarom hebben onze fiscaal experts veel kennis opgebouwd om een fiscale optimalisatie te realiseren wanneer u in België woont of werkt. Vanwege de complexiteit van de wet- en regelgeving op dit gebied werken wij hierbij nauw samen met enkele Belgische accountantskantoren.

Uw toekomst en fiscale kansen
De fiscalist van H&L Accountants & Belastingadviseurs heeft diepgaande kennis van uw onderneming en uw branche. Door samen te spreken over uw situatie en de toekomst, kijkt u met uw adviseur of er mogelijk nog fiscale kansen voor u liggen en hoe u die kunt benutten.

Wilt u uw situatie fiscaal optimaliseren en laten toetsen? Laat dan de fiscalisten en accountants van H&L Accountants & Belastingadviseurs uw persoonlijke situatie en ondernemingsstructuur beoordelen en uw fiscale situatie in kaart brengen.

 

BTW – De belangrijkste zaken op een rij

Iemand is ondernemer voor de btw wanneer hij zelfstandig activiteiten in het economisch verkeer verricht. Met de term “in het economisch verkeer” is bedoeld dat er een vergoeding staat tegenover de prestatie van de ondernemer. Het ondernemerschap voor de btw staat los van het ondernemerschap in de inkomstenbelasting. Een ondernemer moet btw in rekening brengen over de levering van producten en diensten die hij verricht.

Schenken

Schenken is het overdragen van vermogen bij leven van de schenker zonder dat daar een tegenprestatie tegenover staat. Het doen van een schenking kan tot gevolg hebben dat schenkbelasting betaald moet worden. Er bestaan vrijstellingen die de heffing van schenkbelasting voorkomen of verminderen.

Fiscale eenheid

Zowel in de vennootschapsbelasting als in de omzetbelasting kennen we het verschijnsel van de fiscale eenheid. Dit is echter niet hetzelfde. Een fiscale eenheid voor de vennootschap is niet automatisch een fiscale eenheid voor de omzetbelasting en andersom! In deze brochure bespreken we alleen de fiscale eenheid voor de vennootschapsbelasting.