Robin van Helden (Manager salaris- & HR-advies)

“Na ruim zestien jaar ervaring in de salarisadministratie, onder meer als loonadviseur, was ik toe aan een nieuwe stap in mijn carrière. H&L Accountants & Belastingadviseurs kwam op mijn pad en de mogelijkheden die mij hier werden geboden, trokken mij erg aan. Naast de adviesrol, die ik natuurlijk al kende, ben ik nu leidinggevende van de salarisafdeling, die uit vijf personen bestaat. Een nieuwe, maar ook zeer leuke uitdaging."

"Mijn functie, in zijn huidige vorm, was nieuw binnen het bedrijf. H&L Accountants & Belastingadviseurs bood al wel dienstverlening voor salarisadministratie aan, maar om deze tak van het bedrijf uit te breiden en te verdiepen, heb ik de afdeling verder opgezet en geprofessionaliseerd. Daarin kreeg ik veel vrijheid en verantwoordelijkheid, ook al was ik een nieuwe medewerker én nog redelijk onervaren op het gebied van leidinggeven. Dat vertrouwen typeert H&L Accountants & Belastingadviseurs. Er is veel ruimte voor eigen input en initiatief, in alle lagen van het bedrijf. Iedereen is bereid om elkaar te helpen en de sfeer is professioneel, maar toch informeel.

Bij H&L Accountants & Belastingadviseurs doen we méér dan alleen de salarisadministratie. Bij sommige klanten verzorgen we bijvoorbeeld de functioneringsgesprekken met het personeel. Verder adviseren we over zaken als ontslagprocedures, onderzoeken we welke subsidies op personeelsgebied gerealiseerd kunnen worden en denken we met de klanten mee over hoe zij zaken op personeelsgebied kunnen optimaliseren. Bezig zijn met salaris- en HR-advies op zo’n brede manier vind ik heel interessant.

Als werknemer, maar ook als manager, vind ik ontwikkeling heel belangrijk. Natuurlijk spreekt het voor zich dat je je vakliteratuur bijhoudt en dat je weet wat er speelt. Maar als één van mijn collega’s graag een vakinhoudelijke opleiding wil volgen of bepaalde vaardigheden wil leren, is daar wat mij betreft zeker ruimte voor. Ik vind het belangrijk om dat te stimuleren, want ik wil met mijn afdeling graag nog meer stappen zetten en onze klanten op alle gebieden nóg beter kunnen helpen. Een mooie uitdaging voor de komende jaren.”