Danny Tak

Senior Assistent Accountant

Danny Tak

“Bij nieuwe klanten gaan we langs om het boekhoudpakket uit te leggen. We begeleiden ze, zodat ze zelf hun administratie kunnen voeren. Het voordeel voor ons is dat we geen basiswerkzaamheden hebben. Het grote voordeel voor de klant is dat deze heel dicht op zijn eigen administratie zit. Natuurlijk verzorgen we voor sommige klanten nog hun administratie, bijvoorbeeld omdat we dat altijd hebben gedaan.

Inmiddels werk ik al heel wat jaren bij H&L Accountants & Belastingadviseurs. In 2015 begon ik als stagiair, daarna kwam ik direct in dienst. De rest van mijn HBO-studie heb ik toen in deeltijd afgemaakt. Na al die jaren bevalt het mij nog steeds goed. Er is een goede sfeer, je kunt makkelijk bij elkaar binnenlopen met vragen. Dat is iets wat in al die jaren eigenlijk altijd zo is gebleven. Wat je wel ziet is dat ons werk steeds sneller, efficiënter en goedkoper moet. Met automatisering probeer je dat bij te houden. Ik ben dan ook lid van de werkgroep automatisering, waarbij we stappen zetten om bij te blijven met de ontwikkelingen.”

Bij mijn werk ben ik verantwoordelijk voor mijn eigen klantenportefeuille. Daarbij krijg ik veel vrijheid, dat vind ik prettig. Ik werk voor klanten in heel verschillende branches, zoals tweewielerwinkels, kledingzaken en zpp’ers. Ook door die grote verscheidenheid aan klanten heb ik nog steeds voldoende uitdaging in m’n werk. Het geeft mij uitdaging en plezier om ondernemers te helpen ook met hun plannen. Daarbij zitten we kort op de ondernemer, niet alleen bij hun bedrijfsvoering, cijfers en administratie, maar ook dankzij het persoonlijke contact.”