Dylan Scholten

Gevorderd Assistent Accountant

Dylan Scholten

Voordat ik bij H&L Accountants en Belastingadviseurs kwam werken, heb ik allerlei baantjes gehad om te kijken wat ik leuk vind. Van productiebedrijf tot deur-aan-deurverkoop en in de detailhandel. Ik vind werken met cijfers leuk en ik was op zoek naar een bedrijf waar ik deeltijd kon studeren, naast mijn werk. H&L bood mij die kans.

Ik ging in de beginperiode vier dagen naar kantoor en één dag naar school. Op kantoor draaide ik mee met mijn collega’s. Vanuit het kantoor kreeg ik begeleiding. Toch ben ik gestopt met de opleiding, ik bleef steken op een aantal vakken. Die kennis doe ik nu in de praktijk op. Bovendien: ik doe nu vrijwel dezelfde werkzaamheden als iemand die wel het diploma heeft. Misschien dat ik ooit weer aan een andere opleiding begin, maar voor nu zit erg op mijn plek.

Momenteel werk ik veel voor tweewielerwinkels en ook voor andere klanten. Dat zijn vooral eenmanszaken en vof’s en daar komen ook steeds meer bv’s bij. Het leuke aan mijn werk vind ik het opstellen van jaarrekeningen en klanten helpen om hun cijfers compleet te krijgen. Daar haal ik mijn energie uit. Daarbij heb ik steeds meer klantcontact en inmiddels een eigen klantenportefeuille.

Er heerst hier een informele sfeer. Het gebruikelijke idee van een accountantskantoor met grijze muizen die nietszeggend achter hun computer zitten? Dat vind je hier echt niet. Er heerst hier een goede en gezellige bedrijfscultuur. Bovendien heeft de klant de mogelijkheid om bij meerdere collega’s aan te kloppen. Dat zie je bijvoorbeeld goed tijdens de vakantieperiodes, dan worden de klanten altijd op een snelle en goede manier overdragen aan mijn collega’s. Zo kan je met een goed gevoel op vakantie. Dit geeft alleen maar een meerwaarde voor de klant.