Retail en Groothandel

Retail is een breed begrip. Van supermarkt tot woonwinkel en van kledingwinkel tot bouwmarkt. Succesvolle retailers hebben echter één ding gemeen. Ondernemers benutten alle kansen en ze bieden de concurrentie het hoofd met o.a. verticale integratie. Ze worden steeds meer dienstverleners. Om al deze kansen en veranderingen in goede banen te leiden, is ondersteuning van een accountant met kennis van retail onmisbaar. Kies daarom voor H&L Accountants & Belastingadviseurs. 

Meer dan alleen cijfers
Om goede beslissingen te kunnen onderbouwen, heeft u cijfers nodig. Voor H&L Accountants & Belastingadviseurs zijn uw kwartaal- en jaarcijfers daarom niet het eindproduct, maar juist een startpunt. Want ons team is niet alleen betrokken bij uw onderneming op het moment dat de jaarcijfers moeten worden opgeleverd, maar het hele jaar door. De experts duiken diep in uw cijfers en stellen op basis hiervan adviezen op. Op basis daarvan gaat u met uw adviseur in gesprek over de uitdagingen die u heeft en hoe hierop in kunt spelen. 

Fysieke winkel of webshop? 
De crisis heeft retailers gedwongen creatiever te gaan ondernemen en een duidelijke koers uit te zetten. Inzetten op service bijvoorbeeld, concurreren op prijs of het openen van een webshop. Is dat voor u ook een manier om meer omzet en winst te realiseren? Hoe hoog is de investering, en verdient u deze wel terug? De experts van H&L Accountants & Belastingadviseurs hebben veel ervaring in het adviseren van retailers en detailhandels. Ook als u overweegt te verhuizen naar een ander winkelpand of een nieuw filiaal wilt openen, kan H&L Accountants & Belastingadviseurs u adviseren.

Voorraad en assortiment
Is het voor uw winkel nog lonend om één merk te verkopen dat steeds hogere eisen aan u stelt en eigen flagship stores opent? Is uw inkoopstrategie in lijn met de uiteindelijke verkopen, of loopt dit niet gelijk? Hoe beïnvloedt de steeds langere uitverkoop, met almaar lagere prijzen, uw bedrijfsresultaat? De experts van H&L Accountants & Belastingadviseurs helpen u de data te interpreteren die uit uw eigen kassa- en voorraadsysteem voortkomen. Op basis daarvan kunt u strategische besluiten nemen voor uw onderneming. 

Loonstrook en meer
H&L Accountants & Belastingadviseurs beschikt over gespecialiseerde HR-adviseurs, die u kunnen bijstaan op het gebied van personeelszaken zoals het verzorgen van uw loonadministratie. Uw medewerkers kunnen daarbij gebruik maken van een handige app, waarin ze onder meer verlof kunnen aanvragen. Maar u kunt ook bij hen terecht met vraagstukken als personeelswerving en het optimaal inzetten van uw medewerkers. Dat is bijvoorbeeld van belang bij het starten van uw onderneming, het inkrimpen of uitbreiden van de onderneming of het starten van een webshop waardoor uw medewerkers nieuwe competenties moeten ontwikkelen. Zelfs de functioneringsgesprekken kunnen onze HR-adviseurs van u overnemen. Zo kunt u zich volledig richten op uw core business.

Kennis van uw sector
H&L Accountants & Belastingadviseurs kent de groothandel- en retailbranche door en door. De experts weten dat de retailsector groeit, maar ook continu in beweging is. Deze expertise combineert uw adviseur met betrokkenheid bij uw onderneming en een frisse blik, waarmee uw bedrijf vandaag op weg gaat naar het succes van morgen.