Horeca, Recreatie, Toerisme en Cultuur

U wilt uw gasten een onvergetelijke ervaring geven. Met een goede prijs-kwaliteitverhouding en de perfecte sfeer. Uw gasten steeds weer verrassen, daar draait het om. Want alleen met tevreden gasten, goede reviews en een goed concept heeft uw bedrijf toekomst. H&L Accountants & Belastingadviseurs heeft veel ervaring binnen de recreatiesector en is de sparringpartner die u daarbij helpt.

Cijfers zijn maar het begin
Voor H&L Accountants & Belastingadviseurs zijn uw kwartaal- en jaarcijfers niet het eindproduct, maar ook een startpunt. Want het team is niet alleen betrokken bij uw onderneming op het moment dat u aangifte moet doen, maar het hele jaar door. De experts vergelijken uw cijfers met de markt en stellen op basis hiervan verbeteradviezen op. Uw adviseur gaat regelmatig met u in gesprek over de uitdagingen die u heeft en hoe hierop in kunt spelen. 

Expert in horeca en toerisme
H&L Accountants & Belastingadviseurs weet met welke vraagstukken u te maken heeft. Hoe kan uw restaurant inspelen op de trend in duurzame en lokale producten? Hoe snel levert een investering in een nieuw zwembad uw vakantiepark meer rendement op? Wat kunt u doen om de winst van uw overdekte speeltuin of uw camping ook buiten het hoogseizoen te verhogen? Voor het nemen van financiële beslissingen heeft u managementinformatie nodig, bijvoorbeeld de data van uw kassasysteem. Uw adviseur helpt u deze informatie te interpreteren, zodat u weloverwogen besluiten kunt nemen. 

Kijken naar de toekomst
Kiezen voor H&L Accountants & Belastingadviseurs betekent kiezen voor menselijke meerwaarde en een langdurig partnerschap. Uw adviseur groeit met u en uw bedrijf mee en kijkt naar uw toekomst. Niet alleen naar de omzet van volgend jaar, maar ook naar de verdere toekomst. Wilt u dat uw familiebedrijf doorgaat naar de volgende generatie? Dan begeleidt uw adviseur u in het overnameproces, waarbij ook zaken als schenkingen aan bod komen. Bent u een startend horecaondernemer of wilt u investeringen doen, maar ondervindt u problemen met kredietverstrekking van bancaire instellingen? H&L Accountants & Belastingadviseurs heeft veel ervaring met het aantrekken van alternatieve financieringsvormen, zoals crowdfunding.

Meer dan een loonstrook
H&L Accountants & Belastingadviseurs beschikt over gespecialiseerde HR-adviseurs, die u kunnen bijstaan op het gebied van personeelszaken. Dat gaat verder dan alleen het verzorgen van loonstroken. Zo is er voor uw medewerkers een handige app, waarin ze onder meer verlof kunnen aanvragen. Maar u kunt ook bij de HR-experts terecht met vraagstukken als personeelswerving en het optimaal inzetten van uw medewerkers. En zelfs de functioneringsgesprekken kunnen ze van u overnemen. Zo kunt u zich volledig richten op uw onderneming.

Fiscale aangelegenheden
De fiscalisten van H&L Accountants & Belastingadviseurs adviseren u bij het belastingtechnisch optimaal inrichten van uw onderneming. Hoe beïnvloeden fiscale ontwikkelingen het rendement van uw onderneming - en wat kunt u doen om daarop in te spelen? Zijn de maaltijden en de consumpties die uw medewerkers tijdens hun werk bij u nuttigen belast of onbelast, en hoe zit het met fooien? En kunt u investeringen in uw bedrijf als aftrekpost opvoeren? De fiscale experts H&L Accountants & Belastingadviseurs creëren oplossingen op maat voor uw onderneming.

Kennis van de branche
H&L Accountants & Belastingadviseurs kent de horeca- en toerismesector door en door. Onze experts weten dat de bestedingen in de horeca harder stijgen dan die in andere sectoren, maar ook dat uw gasten steeds meer waarde hechten aan duurzaamheid en goede reviews. Deze expertise combineert H&L Accountants & Belastingadviseurs met betrokkenheid bij uw onderneming en een frisse blik, waarmee uw bedrijf vandaag op weg gaat naar het succes van morgen.