Tweewielerbranche

Van uw accountant heeft u bepaalde verwachtingen die verdergaan dan het maken van de jaarrekening. Wij maken analyses van uw onderneming en houden brancheontwikkelingen in de gaten. Met ons bedrijfsadvies krijgt u waardevolle inzichten om meer rendement uit uw tweewielerwinkel te halen.

U kent waarschijnlijk een aantal accountants in uw regio. Allemaal hebben ze dezelfde financiële kennis in huis. Maar als u wilt dat een accountant ook de functie van bedrijfsadviseur op zich neemt, dan heeft u een accountant nodig die ook de kenmerken en dynamiek van uw branche kent.

Bij H&L Accountants & Belastingadviseurs weten we dat u zich als tweewielerspecialist zoveel mogelijk bezig wilt houden met het verkopen van fietsplezier. En daar komt tegenwoordig heel wat bij kijken: u moet veel ballen in de lucht houden. De snel veranderende omstandigheden in de tweewielerbranche vragen dagelijks om uw aandacht. Waar presteert u goed? Hoe grijpt u kansen? Wat is uw antwoord op ontwikkelingen

Beter rendement door inzicht
Als ondernemer wilt u goede en gefundeerde keuzes voor uw tweewielerwinkel maken. U kent de wensen van uw klanten, maar wilt daarnaast uw gevoel onderbouwd zien door betrouwbare cijfers. De experts van H&L Accountants & Belastingadviseurs geven u meer inzicht in uw bedrijf om zo een beter rendement te kunnen behalen. Daarbij vertalen we uw financiële prestaties direct door naar bedrijfsadvies. Zo weet u meteen waar u op kunt bijsturen.

Veelgestelde vragen van tweewielerspecialisten

  • Hoe krijg ik meer rendement uit mijn tweewielerwinkel?
  • Hoe zorg ik voor een betere marge?
  • Hoe regel ik mijn bedrijfsopvolging?
  • Is een herstructurering interessant?
  • Hoe verbeter ik het rendement in mijn werkplaats?
  • Wat zijn recente wijzigingen bij HR-wetgeving en salarisadministratie?
  • Op welke manieren verhoog ik de omloopsnelheid van mijn voorraad?
  • Hoe financier ik mijn voorraad?
  • Welke assortimentskeuzes moet ik maken?


Met een accountant van H&L Accountants & Belastingadviseurs heeft u een adviseur die thuis is in uw branche. Iemand die begrijpt wat komt kijken bij het ondernemen met een tweewielerwinkel. Iemand die met u meekijkt, analyseert en adviseert. Gevraagd en ongevraagd. Uw kwartaalcijfers vormen daarbij het startpunt van onze dienstverlening. Wij zetten de prestaties van uw winkel af tegen die van collega’s en concurrenten en bespreken deze met u. Telefonisch, per e-mail, via een online dashboard of met een kop koffie. U bepaalt welke manier u het meest prettig vindt. 

Fiscaal advies
Belasting betalen is nooit leuk, maar onze fiscalisten helpen u met doordachte fiscale oplossingen. Bij ingewikkelde beslissingen over herstructurering van uw onderneming of het doorgronden van complexe fiscale regelgeving wijzen onze experts u de weg. Of het nu gaat om filialisering, bedrijfsoverdracht of pensioenadviezen. Of bij branchespecifieke belastingadviezen zoals het verlaagde btw-tarief voor werkzaamheden aan een nieuwe fiets. Of de interessante regeling om een service- en garantievoorziening op uw balans te zetten.

Personeel en de salarisadministratie
Ook voor HR-adviezen en de salarisadministratie kunt u rekenen op onze dienstverlening. Onze HR-experts adviseren u over thema’s als salarissen, strategische personeelsplanning en wetgeving. Wij kunnen u veel werk uit handen nemen bij het verwerken van uw salarisadministratie. Met onze handige app hebben u en uw medewerkers toegang tot loonstroken en jaaropgaven en kunnen zaken als verlofaanvragen worden afgehandeld. De cao voor het tweewielerbedrijf? Die kennen we op ons duimpje. 

Verkoopklaar maken en bedrijfsoverdracht
Denkt u al na over later, wanneer u wilt stoppen met uw bedrijf? Of hoe u uw bedrijf het beste kunt overdragen aan een opvolger? Bij H&L Accountants & Belastingadviseurs denken we met u mee over de bedrijfsoverdracht van uw tweewielerwinkel en alles wat daarbij komt kijken. Van pensioenadvies tot verkoopklaar maken en van vastgoedadvies tot het omvormen van uw winkel naar een andere bestemming. 

Kennis van de tweewielerbranche
H&L Accountants & Belastingadviseurs kent de tweewielerbranche door en door. Leveranciers, merken en vooral consumenten verwachten dat u scherpe keuzes maakt. Van H&L Accountants & Belastingadviseurs mag u verwachten dat wij met een frisse blik met u meekijken. Dat doen we inmiddels voor meer dan 150 tweewielerwinkels, waarbij we bovendien partner zijn van de Bovag, ZEG en DRG. Ook leveren we periodiek een bijdrage in het vakblad Tweewieler, waarin we inspelen op een financiële actualiteit in de tweewielerbranche. Wij zijn specialist in Exact Online en zijn bekend met de meest gebruikte softwarepakketten in de tweewielerbranche, zoals Cyclesoftware, Vendit en Wilmar. 

Kortom: zoekt u een accountant en een bedrijfsadviseur die specialistische kennis heeft van de tweewielerbranche? Maak dan nu een afspraak om kennis te maken.  

Nieuws

Pierre Sikking - Bike Totaal Van Hulst

We werken heel pragmatisch samen

“Van oudsher maakten we al gebruik van een accountant. Het was een kantoor dat hier in de buurt zit en wij werkten op ‘de oude manier’. Dat wil zeggen: aan het eind van het jaar ging onze administratie hun kant op, daarna werd de jaarrekening gemaakt."

Video Daan Luijkx

Video Daan Luijkx