Belastingadviseur Cornald Heijligers treedt toe als partner bij H&L

Sinds deze zomer is belastingadviseur Cornald Heijligers partner bij H&L Accountants en Belastingadviseurs. Met de toetreding bestaat de directie van het West Brabantse kantoor momenteel uit vijf partners. Hoe kijkt hij naar de toekomst van het bedrijf en wat is zijn rol daarbij? “Ook nu ik directielid ben geworden, wil ik in de fiscale praktijk blijven staan.”

“H&L Accountants en Belastingadviseurs is beslist geen administratiekantoor”, benadrukt Heijligers. “Wat we wel doen? Advies geven aan ondernemers. Daarbij doen we meer dan de jaarrekening, want dat kan iedereen wel. We geven bedrijfsadvies aan de hand van actuele kwartaalcijfersDaarbij profiteren onze klanten van onze kennis van verschillende branches.”

“Onze ambitie is om als kantoor verder te groeien en dan vooral in de regio. Ons kantoor beschikt over goede mensen, ze zijn op de hoogte van actualiteiten. En vooral de jonge mensen houden de nieuwste ontwikkelingen bij, zoals bij ICT.” Volgens Heijligers is de kracht van H&L dat ze met korte lijnen werken en dat medewerkers veel verschillende werkzaamheden kunnen doen. “Daardoor zijn we ook een aantrekkelijke werkgever, waar collega’s hun vrijheid kunnen pakken. Ofwel: meer doen dan de jaarrekening. Daarvoor krijg je bij ons de ruimte, bijvoorbeeld wanneer zaken nog niet of minder goed geregeld zijn. Het voordeel daarbij is dat we met korte lijnen werken. Dat geldt overigens zowel voor medewerkers als met onze klanten.”

Fiscale kennis omzetten naar advies
“Ikzelf bekijk de jaarcijfers van onze klanten en ben daarnaast ook adviseur, waarbij mijn specialisme op fiscaal gebied ligt. De kunst is om die fiscale kennis om te kunnen zetten naar advies, met een visie voor de onderneming op de langere termijn. Als fiscalist voer ik gesprekken, waarbij het aangiftewerk overigens steeds meer geautomatiseerd wordt. De ideale klant voor H&L? Dat zijn ondernemers die personeel in dienst hebben en vermogen opbouwen. Daarbij komen zaken kijken als herfinanciering, oudedagsfinanciering, schenking en eventueel bedrijfsopvolging. Daarbij willen we dicht bij de klant staan, ook gevoelsmatig.”

“De kunst is om fiscale kennis om te kunnen zetten naar advies, met een visie voor de onderneming op de langere termijn.”

“Ook nu ik directielid ben geworden, wil ik in de fiscale praktijk blijven staan. Nu vervul ik diverse rollen, zoals die van meewerkend voorman, directielid en geef ik leiding aan de fiscale afdeling. Dankzij onze strategie geef ik sturing om ons kantoor verder te laten groeien. Ik ben dan ook blij dat ik deze kans krijg om partner te worden. Omdat ik veel met ondernemers heb gewerkt, heb ik veel over hun problematiek en kansen geleerd. Ik merk dan ook dat ik op m’n plek zit bij het mkb.”

Ontdek hier de fiscale diensten >

Heeft u een vraag?

Vul onderstaand formulier in