Linda en Gert Mossink - Bike Totaal Mossink Fietsen

“We spelen nu veel korter op de bal”

“Ik hoef mij niet druk te maken over financiële zaken, want bij H&L hebben ze een heel proactieve houding” vertelt Linda Mossink over haar ervaringen met H&L Accountants en Belastingadviseurs. “Zij nemen initiatief, bijvoorbeeld wanneer regels of wetten veranderen. Dan krijgen we een berichtje of een telefoontje van ze. En daarbij: ze hebben feeling met de tweewielerbranche.”

“we zijn al sinds 2010 klant bij H&L. Daarvoor hadden we een accountant ‘om de hoek’, vertelt Gert Mossink over hun overstap. “Ze deden eigenlijk alleen onze btw en de jaarcijfers, achteraf misten we veel. Op een gegeven moment moesten we verder en we namen afscheid.”

Veel meer bijsturen
Gert en Linda volgden een sessie van H&L tijdens een presentatie bij hun retailorganisatie Bike Totaal. Linda Mossink: “Zo kan het dus ook, dacht ik toen.” De overstap was snel gemaakt en de aanpak en dienstverlening van H&L bevalt ze goed. “We spelen nu korter op de bal, we kunnen veel meer bijsturen. En daarbij, alle medewerkers communiceren prettig. Dat geldt voor onze accountant Richard Guit tot de medewerkers bij de loonaangifte. Ze werken snel en zijn behulpzaam, ondanks het feit dat ze niet om de hoek zitten.”

Gouden team
Bike Totaal heeft een benchmark met commerciële gegevens, waarin de bruto omzetontwikkelingen per groep wordt weergegeven. Gert Mossink: “Met de H&L Benchmark kunnen we via Visionplanner ons bedrijf goed vergelijken met winkels van vergelijkbare grootte. Daar zien we onder andere hoe de kosten zich verhouden tot de omzet. Het is een representatieve vergelijking.” Linda Mossink geeft aan dat hun bedrijf iets hoger dan gemiddeld zit met hun personeelskosten. “Een bewuste keuze, want wij hebben een goed team. Een gouden team van elf medewerkers.”  

Andere rechtsvorm
Ook voor fiscaal advies kunnen ze bij H&L terecht. “Al een paar jaar geleden hebben we nagedacht over een andere rechtsvorm voor ons bedrijf”, vertelt Gert Mossink. “Een aantal jaar geleden zijn we daadwerkelijk overgegaan. We zijn goed begeleid in het hele proces, dat was trouwens een flinke klus voor ons allebei. Eén van de voordelen was daarbij dat ze van de hoed en de rand wisten van ons bedrijf. En bij vragen kregen we meteen antwoord. Bij een toekomstige bedrijfsovername heb ik het gevoel dat zij ons ook kunnen helpen.”

“Natuurlijk krijgen we wel eens een aanbieding om van accountant over te stappen”, sluit Linda Mossink af. “Maar we vinden kwaliteit belangrijk en de huidige samenwerking is bijzonder goed. Bovendien is het prijsniveau op een vrijwel gelijk niveau met het vorige kantoor en zijn de prijzen van H&L gelijk gebleven in de afgelopen jaren.”