Jaap van Dooren - BPG Doorisol

Ze begrijpen wat het betekent om ondernemer te zijn

“Een familiebedrijf overnemen dat al 26 jaar met groot succes draait is niet zomaar iets. Ik vond het behoorlijk spannend en ik zat met vragen als: kan ik dit wel? En hoe pak ik het aan? Dan is het erg prettig om met een adviseur om de tafel te zitten die veel ervaring heeft met bedrijfsovernames en een frisse blik biedt op het overnameproces. Daan Luijkx van H&L Accountants & Belastingadviseurs was in die periode een echte sparringpartner voor mij,” vertelt Jaap van Dooren."

“Mijn vader begon 26 jaar geleden, samen met Ad Vissenberg senior als kleine bouwmarkt. Dat hebben ze weten uit te bouwen tot de handel in bouwmaterialen voor de aannemer, zzp-er en particuliere klanten die we nu hebben. Mijn school- en studiekeuze hebben eigenlijk altijd in het teken gestaan van het overnemen van de zaak en ik ben vanaf mijn 16e al werkzaam in ons familiebedrijf. Sinds twee jaar hebben Ad Vissenberg jr. en ik de onderneming overgenomen van onze vaders, gelukkig zijn zij nog altijd dagelijks bij het bedrijf en kunnen we putten uit hun ervaring.

Advies over overname
Een bedrijf overnemen is niet iets dat je zomaar doet, er komt veel bij kijken. Ook heeft H&L ons bijgestaan met een herfinanciering. Dat zijn zaken waar ik zelf geen ervaring mee had. Daan Luijkx heeft daarbij een belangrijke rol gespeeld. Hij inventariseerde onze wensen, legde contacten met betrouwbare banken, verzorgde de offerteaanvragen en zorgde ervoor dat alles op een goede manier werd afgewikkeld. Dan is het prettig om te kunnen vertrouwen op de kennis en de expertise van een accountant die zelf ook ondernemer is en die betrokken is bij jouw onderneming. Lang geleden waren wij klant van een groot accountantskantoor, maar daar ben je een nummer. De persoonlijke en menselijke benadering van H&L is wat ons betreft echt een meerwaarde.

"Ik kan erop vertrouwen dat alles altijd klopt."

Horizontaal toezicht
H&L ontzorgt ons op diverse vlakken. Zo nemen ze ons de salarisadministratie uit handen en kunnen onze medewerkers gebruikmaken van een app, waarin de loonstroken en dergelijk te vinden zijn. Wat ik ook erg prettig vind aan onze samenwerking met H&L is dat we dankzij hen gebruik kunnen maken van het horizontaal toezicht van de Belastingdienst. Daardoor krijgen we zelf nooit belastingcontroles, maar wordt alles door H&L geregeld en afgehandeld. Ik kan erop vertrouwen dat alles klopt en het is fijn dat ik daar zelf niet naar om hoef te kijken.”

Bekijk hier de 10 meestgestelde vragen bij het overstappen van accountant >